Coduri Date

Ca și în cazul majorității obiectelor de colecție, data de fabricație a unei brichete Zippo afectează valoarea sa. Informațiile valoroase din partea de jos a fiecărei bricheta Zippo antivânt vă poate ajuta să determinați data de fabricație. Incepând de la mijlocul anilor '50, codurile data au fost ștampilate pe partea de jos. Scopul inițial a fost pentru controlul calității. Codurile de data au devenit un instrument extrem de important pentru brichetele Zippo de colecție. Majoritatea brichetelor fabricate între anii 1933 și 1957 pot fi identificate prin stil, model și brevet sau mărcile în curs de patentare.


Aspectul cuvântului "Zippo", în ștampila de jos oferă un alt indiciu pentru datare. Au existat trei schimbări majore, cum arată în medalion. Din 1933 până la mijlocul anilor '50, cuvântul Zippo era compostat cu litere de tipar. Script-ul logo-ului Zippo a fost dezvoltat la sfarsitul anilor '40 și a fost ștanțat pe fundul brichetei în jurul anului 1955. La sfarșitul anilor '70 logo-ul a fost reproiectat. Acesta a fost încorporat în ștampila de jos în anul 1980..


Ceea ce a început ca un instrument de control al calității, pentru fondatorul Zippo George G. Blaisdell a devenit un vis de colecționar. Pentru a identifica un model potențial în orice cursă de brichete returnate pentru reparații, în partea de jos a fiecărei brichetă Zippo a fost adaugată o serie de marcaje. Din 1950, aceste marcaje oferă o modalitate precisă de a data brichetele Zippo. Garanția de renume mondial „It works or we fix it free ™” încă acoperă fiecare brichetă de buzunar Zippo. În cazul în care bricheta Zippo are nevoie de reparații, trimite-ți coletul cu posibilitate de urmarire la Zippo Repair Clinic, D-46446 Emmerich am Rhein, Groendahlscher Weg 87..


Coduri identificare bricheta Zippo SlimCoduri identificare bricheta Zippo Regular